ADDAYA, CENTRE D’ART CONTEMPORANI. ALARÓ

www.addaya-art.com 

Addaya, Centre d’Art Contemporani és un equipament privat que es va inaugurar l’any 2004. Centra la seva activitat en la promoció i difusió de l’art contemporani, oferint exposicions tant d’artistes consolidats com emergents, fent èmfasi en les tendències més actuals. El 2005 posà en marxa un projecte de residències d’artistes. Ha col·laborat amb diferents galeries d’art, institucions públiques i privades, i ha participat en diferents fires d’art. Actualment col·labora amb l’UPV, Universitat Politècnica de València a través del projecte Selecta 13. També realitza una important activitat de gestió cultural per a diferents ajuntaments de Mallorca, com els d’Alaró, Inca o Manacor. Centre associat a Art Palma.

Ha produït diferents exposicions, com ara “L’art amb els Drets Humans” en col·laboració amb Drets Humans Mallorca i Alaró,  amb el suport del Consell de Mallorca i de diferents ajuntaments i “Addaya col·lecció” amb el suport del Consell de Mallorca, Ajuntament d’Inca i Ajuntament de Manacor.

Espai de residència

Des de l’any 2005, Addaya desenvolupa un projecte de residències pel qual han passat més de 50 artistes d’arreu del món. L’estudi taller està situat a la segona planta del centre i compta amb un apartament annex. Gràcies a aquestes estades, els artistes han desenvolupat projectes vinculats, d’una o altra manera, a l’illa o al mateix poble, la seva geografia, les seves gents o els  seus costums, i comptant en molts casos directament amb la participació dels habitants del poble. D’aquesta manera, s’apropa l’art a la gent però d’una manera més natural, menys encotillada, i se la fa partícip del fet i del procés creatiu. L’apartament disposa d’una sala amb un llit i un sofà llit, un bany i una cuina totalment equipada amb forn i microones. Assecador de cabells, planxa i taula de planxar. Llençols i tovalloles inclosos. Connexió Wi-Fi. El taller (25 m²) està situat al segon pis del centre i disposa d’una bona lluminositat natural.

És evident que formar part d’un projecte com l’ETAC (Espai Transfronterer d’Art Contemporani) ha estat molt important per haver-nos permès fer xarxa amb d’altres centres d’art amb els quals compartim interessos i per haver pogut dotar de beca als artistes, quelcom que entenem que representa una gran ajuda per al desenvolupament dels seus projectes i investigacions. Així mateix, representa per a tots una experiència única a més d’una oportunitat per a entrar en contacte amb d’altres contexts a nivell internacional.

abstract
  • Addaya, Centre d’Art Contemporani és un equipament privat que es va inaugurar l’any 2004. Centra la seva activitat en la promoció i difusió de l’art contemporani, oferint exposicions tant d’artistes consolidats com emergents, fent èmfasi en les tendències més actuals.
  • Addaya, Alaró, art, art contemporani, tendències actuals, ETAC, residència artistes.