Bòlit, Centre d’Art Contemporani. Girona

www.bolit.cat

Des de l’any 2008, Bòlit, Centre d’Art Contemporani. Girona, consagra la seva activitat a la investigació, la producció artística i els programes expositius. Aquest espai, obert a la participació, ofereix els seus serveis als artistes i al públic, dóna suport al treball creatiu i a la producció artística, presenta exposicions individuals i col·lectives i organitza activitats i programes educatius, sense oblidar el seu programa d’artistes residents.

Situat al nord-est de Catalunya, el Bòlit es presenta com un centre d’art dinàmic i actiu, que convida creadors i professionals de diferents àmbits del coneixement, locals, nacionals i internacionals, de diverses generacions i amb interessos variats, a treballar temes relacionats amb qüestions contemporànies.

Sobre el terreny, el Bòlit treballa amb iniciatives i programes a la província de Girona que promouen la col·laboració i l’intercanvi. La producció creativa en el centre està vinculada a altres contextos, a la investigació internacional i als espais de creació.

Els nostres espais de treball són un petit pavelló del segle XIX (sala d’exposicions Bòlit_LaRambla) i una capella medieval (Bòlit_StNicolau), ambdós situats al Barri Vell de Girona.

Bòlit Residència Girona Creativa és un programa de residències creatives concebut per promoure els intercanvis artístics en l’àmbit nacional i internacional. El projecte té un doble objectiu: acollir nous artistes i la seva obra a la ciutat de Girona, i promoure la mobilitat internacional dels artistes locals.

Aquest programa inclou l’adequació d’un espai destinat a residència i la convocatòria de places per ocupar-la, amb l’opció de fer intercanvis amb altres centres catalans, de l’Estat espanyol o de l’estranger que també ofereixin residències artístiques.

L’espai està dissenyat especialment per acollir artistes, curadors i altres professionals de les arts visuals, per permetre’ls explorar les seves idees amb profunditat i oferir-los suport en el seu procés de creació i/o investigació. Alhora, donem a conèixer la seva obra a un gran públic mitjançant la seva participació en el programa del Bòlit o en exposicions als espais municipals o centres cívics.

Aquest espai permet a artistes, creatius i professionals de la cultura involucrar-se en la vida social i cultural de la ciutat, a la vegada que aporten valor al seu treball i enriqueixen la seva experiència. Per la seva part, i gràcies a la possibilitat de fer residències en altres països, els artistes locals tenen l’oportunitat d’adquirir experiència i reconeixement internacional.

El programa no només ofereix instal·lacions on poder desenvolupar el seu treball creatiu, també suposa una experiència enriquidora tant per als artistes com per a la ciutat que els acull, gràcies al diàleg que s’estableix entre ells.

El centre Bòlit també està interessat a establir acords de cooperació amb centres d’art públics i privats de dins i fora de l’Estat espanyol, amb els quals organitzar intercanvis artístics, oferir residències per als seus artistes a Girona i ajudar, al mateix temps, els artistes locals a adquirir experiència i reconeixement internacional.

Espai de residència

La residència Bòlit Girona Creativa està al costat del Barri Vell, a dos-cents metres de la catedral i a cinquanta d’un dels centres d’art de la ciutat, el Bòlit_StNicolau. Situat en l’accés a la vall de Sant Daniel, gaudeix d’un entorn que conjuga natura i arquitectura del romànic.

El petit estudi del carrer Galligants de Girona té un dormitori, un espai de treball, una cuina i un bany. Està equipat amb tots els estris i aparells domèstics necessaris, roba de llit i Wi-Fi. Al final de cada estada, els residents han de deixar l’estudi en les mateixes condicions de neteja i ordre en les quals se’l van trobar.

abstract
  • Bòlit, Centre d’Art Contemporani. Girona és una instal·lació municipal la missió del qual és agrupar programes que afavoreixin la investigació, producció i exhibició de projectes d’art contemporani de creadors i professionals nacionals i internacionals procedents d’altres camps del coneixement amb forts vincles amb el context local.
  • Bòlit, Centre d’Art Contemporani, art, art contemporani, investigació, creació, residència, Girona.