Centre d’Art Le Lait. Albi

www.centredartlelait.com

Com a estructura pionera en la creació de centres d’art a França en els anys vuitanta, el centre d’art Le LAIT —avui sota la direcció de Jackie-Ruth Meyer— es dedica a la producció d’obres i a l’acompanyament d’artistes. Treballa tant amb artistes emergents com de renom internacional, a qui convida a produir obres i exposicions inèdites vinculades al context històric, geogràfic, arquitectònic, polític i social, etc. a les diferents ubicacions, i en especial de Moulins Albigeois, el seu espai d’exposició principal. Amb la seva característica arquitectura industrial i patrimonial, aquest espai d’exhibició està situat dins del perímetre de la ciutat episcopal d’Albi, patrimoni mundial de la UNESCO.

Entre els artistes que han exposat al centre destaquen Daniel Buren, Claude Lévêque, Camille Henrot, ORLAN, Yayoi Kusama, Chen Zhen, Sarkis, Mario Merz, Saâdane Afif, Angel Vergara, Robert Filliou, Malachi Farrell, Pilar Albarracín, Marina Abramovic, Michel François o Kendell Geers.

La dimensió íntima i l’espai públic, els temes socials i, en particular, la relació entre l’art, la ciència, l’economia i la filosofia, són els eixos prioritaris d’investigació artística que més presència tenen a les instal·lacions. Des de fa diversos anys, els mitjans d’expressió digitals han intensificat també la seva presència.

A banda de la seva missió de difusió i producció, el centre porta a terme diferents programes l’objectiu dels quals és transmetre el coneixement i la passió per l’art entre públics molt diversos: conferències, tallers de pràctica artística i d’escriptura, intervencions en centres escolars i universitaris, accions adaptades a l’entorn urbà i rural, etc. El centre també ofereix un panell d’accions transdisciplinàries en el qual les arts visuals interactuen amb la dansa, l’escriptura, la música, el cinema, etc.

Opera a nivell territorial, local, nacional i internacional gràcies a acords de col·laboració d’índole pública i privada, i les seves activitats arriben a un públic nombrós (entre 20.000 i 30.000 persones cada any).

El centre d’art Le LAIT rep el suport de la Direcció Regional d’Assumptes Culturals, Ministeri de Cultura i Comunicació, de la regió Migdia Pirineus, del Departament del Tarn i de la ciutat d’Albi.

Forma part de les xarxes DCS (associació francesa per al Desenvolupament de Centre d’Art), IKT (Associació Internacional de Curadors d’Art Contemporani), ETAC (Espai Transfronterer d’Art Contemporani) i Air de Midi (associació regional de centre d’art de la regió Migdia Pirineus).

abstract
  • El centre d’art Le LAIT, Laboratoire Artistique International du Tarn, és a Albi i la directora és Jackie-Ruth Meyer. És un espai d’investigació i acció dedicat a la creació contemporània, a la difusió pública i a la comunicació artística: producció d’obres inèdites, exposicions, pel·lícules, publicacions, conferències, col·loquis, residències d’artistes, mediació, intervencions en el territori, accions transdisciplinàries. El seu radi d’influència és local, regional, nacional i també internacional.
  • centre d’art le lait, Albi, art, ciència, economia, filosofia, jackie-ruth meyer, art contemporani, patrimoni arquitectònic, art contemporani insitu, trandisciplinaris, mediació.